Perfect Climate Solutions

Perfect Climate Solutions

Installatie en onderhoud van centrale verwarming en sanitair

Lees meer

7/7 Beschikbaar voor dringende interventies - Bel ons

Warmtepomp

Perfect Climate Solutions zet sterk in op duurzame energie en een ecologische levensstijl. Daarom hebben wij ons bijgeschoold in de installatie van alle soorten warmtepompen. Een warmtepomp biedt immers grote voordelen. U bespaart sterk op uw energiefactuur, en produceert geen milligram uitstoot.

De warmtepomp is een duurzame oplossing voor verwarming. Met dit systeem verbruikt u geen brandstoffen. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de omgeving (uit de grond, lucht, of water) en gebruikt die om te verwarmen of het sanitair water op te warmen. Ook om een zwembad warm te houden, kan u gebruik maken van een warmtepomp.

Met een warmtepomp bereik je al snel een rendement van viermaal de investering. Voor elke euro die je betaalt aan energie, levert een warmtepomp u nog drie extra euro in warmte op. Zodra de installatie is terugverdiend, bedraagt uw energiefactuur dus slechts een kwart in vergelijking met vroeger. Bovendien zijn er voor de aankoop van een warmtepomp verschillende premies te verkrijgen, tot maximaal 40% van het totaalbedrag.

Perfect Climate Solutions-Centrale-verwarming-sanitair-badkamerrenovatie-warmtepomp

Welke warmtepomp is juist voor mij?

Er bestaan verschillende soorten warmtepompen, elk met hun eigen mogelijkheden en capaciteiten. In combinatie met een verwarmingsketel bent u zeker dat u nooit in de kou blijft staan. Welke warmtepomp u best kiest voor uw woning, bedrijf, winkel,… zal van de specifieke situatie afhangen. Bij renovaties of afzonderlijke plaatsingen komen wij ter plaatse, bij nieuwbouwprojecten maken wij op basis van de bouwplannen een analyse van de vereisten en mogelijkheden.

Water-water warmtepomp

Haalt de benodigde warmte uit het grondwater, indien er daarvan genoeg aanwezig is in de omgeving. Deze pomp staat in voor alle verwarming van water voor sanitair en centrale verwarming.

Lucht-water warmtepomp

Haalt de benodigde warmte uit de omringende lucht. Tijdens de wintermaanden kan dit soms onvoldoende zijn, waardoor een bijkomende warmtebron (ketel, kachel, elektrisch,…) nodig hebt. Het systeem is wel veel eenvoudiger, en dus goedkoper, dan bv. de geothermische warmtepomp.

Aarde-water warmtepomp

Haalt de benodigde warmte uit de grond. De geothermische energie is voldoende om in alle noden van sanitair en centrale verwarming te voorzien. Het systeem werkt via aardcollectoren (groot oppervlak) of sondes (in de diepte).

Lucht-lucht warmtepomp

Haalt de benodigde warmte uit de omringende lucht. Dit systeem pompt de warme lucht meteen rond in huis met ventilatoren. Dit soort warmtepomp wordt gebruikt als bijkomende verwarming, of kan ook gebruikt worden als airconditioning in de zomer.

Vraag nu uw vrijblijvende offerte!